Logo Universiteit Utrecht

Utrecht Challenging Extremism Project

Over ons

Extremisten zijn heer en meester in de social media. Als team van 21 studenten van de Universiteit Utrecht proberen we daar wat aan te doen. We nemen deel aan een groot internationaal project ‘Peer 2 Peer: Challenging Extremism’. 20 universiteiten uit de VS en 25 universiteiten uit Europa, Noord-Afrika en Azië gaan de uitdaging aan en bedenken een unieke social media-campagne tegen gewelddadig extremisme.

Het initiatief daartoe is genomen door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. EdVenture Partners, een marketingbedrijf uit San Francisco, stuurt ons aan.

Als het Utrecht Challenging Extremism Project gaan we in razende vaart op weg naar dat einddoel dat we eind april bereiken. Eerst verzamelen we zoveel mogelijk input van overheidsdiensten en wetenschappers, maar ook van medestudenten. Daarna bedenken we een eigen campagne die we ook meteen in de wereld zetten. Als ons Utrechtse project tot de beste zes behoort, krijgen we de kans om de campagne in Washington te presenteren.

Met het team in Den Haag, 25 februari 2016.

Deze site is de beste plek om ons avontuur te volgen: in blogs delen we de vragen waar we tegenaan lopen. Proef de sfeer van brainstormsessies, zie hoe 21 visies samensmelten tot één verhaal, beleef de worsteling en ervaar onze Eureka-momenten.